V ponuke sú všetky druhy nožov pre akúkoľvek potrebu krájania. Sortiment zahŕňa čistiace nože, nože na zeleninu, nôž na špikovanie, na porciovanie mäsa, univerzálne kuchárske profesionálne nože ale aj špeciálne nože na steaky, nože na vykosťovanie, nože na filetovanie, nôž na lososa, plátkovací nôž, nože na sekanie byliniek a zeleniny ale aj sekáčik na mäso a kosti.
Ako vznikajú ručne kované nože VEPI?
Postup práce je vyrezanie tvaru noža a následné kutie vo vyhni pri teplote 2500 stupňov °C. Po dostatočnom nahriati materiálu sa nôž kuje na špeciálnych kovátkach, ktoré zanechajú neopakovateľný vzor na noži. Po kovaní je nutné kalenie, ktoré si robím sám vo vyhni. Kutie v ohni je dôležité, aby sa materiál obohatil o uhlík. Aby dizajn nožov bol jedinečný, nože je potreba ešte načierniť. Brúsenie nožo na pásovej brúske zabezpečí reznú hranu ostrou. Finálny výbrus sa dokončuje na nízkootáčkovej kameninovej brúske, vďaka ktorej je nôž ostrý ako britva.
Rukoväte tvoria podstatnú časť perfektného noža. Vyrobené sú z keramickej hliny ručne a glazované jedinečnou metódou, pri ktorej vznikne krásna krvavo červená až bordová farba.