Podrobný popis
Rozšírte možnosti svojho grilu Kamado Joe s wokom z novej kolekcie Karbon Steel. Môžete s ním variť, dusiť alebo pripraviť šťavnaté stir fry. Uhlíková oceľ je rovnako všestranná ako nehrdzavejúca oceľ a vodivá ako liatina. Wok môžete použiť so všetkými grilmi na uhlie.
Všetko, čo potrebujete vedieť o nových výrobkoch karbon steel sme pre vás zhrnuli v našom článku o príslušenstve z uhlíkovej ocele.
Výhody a vlastnosti woku Karbon Steel:
- vyrobený z vysoko kvalitnej uhlíkovej ocele (tá je rovnako všestranná ako nehrdzavejúca oceľ a vodivá ako liatina)
- ideálny na stir fry, varenie a dusenie
- nepriľnavý materiál zabezpečí rýchle a jednoduché čistenie
- rukoväte z nehrdzavejúcej ocele vám uľahčia servírovanie
- vo woku varíte odstránením 2-vrstvového stojana Divide & Conquer a vložením stojana pre príslušenstvo
- je ho možné použiť so všetkými grilmi na uhlie
Starostlivosť o wok Karbon Steel:
1. Po úplnom vychladení woku utrite všetok prebytočný olej kuchynskou papierovou utierkou alebo handričkou.
- Na čistenie woku nikdy nepoužívajte abrazívne čistiace nástroje
- Ak je to potrebné, použite plastovú špachtlu na odstránenie prilepených potravín. Môžete použiť aj soľ a olej ako peeling.
- Pre veľmi silné znečistenie zohrejte vodu vo woku vodu a nechajte 3-5 minút prevreť. Potom jemne zoškrabte plastovou špachtlou. Buďte pri tom veľmi opatrní, wok bude horúci. Vylejte vodu a wok nechajte vychladnúť.
2. Wok umyte teplou vodou a mäkkou špongiou.
3. Dôkladne osušte absorpčnou papierovou utierkou alebo kuchynskou handričkou. Ak si všimnete jemnú nečistotu na handričke, je to normálne. Sú to zvyšky z oleja po vypaľovaní, jedlu to neškodí a je to prirodzená vlastnosť produktu.
4. Pred uskladnením naneste na wok veľmi tenkú vrstvu oleja alebo vosku na určeného na konzerváciu kovového riadu. Skladujte na chladnom a suchom mieste. Tenká vrstva oleja ochráni panvicu a pripraví ju na ďalšie varenie.
5. Raz za čas bude potrebné wok vypáliť. Postup pre vypálenie nižšie.
6. Ak v grile pripravujete kyslé potraviny (rajčiny, zázvor, citrusy, kyslú kapustu, víno, ovocie, ...), tak tieto potraviny vo woku nenechávajte dlhšie, ako je potrebné a po dokončení prípravy wok umyte teplou vodou a naolejujte. Kyslé organické látky narúšajú povrch nielen synteticky upravených panvíc ale aj prírodného seasoningu.
Ako vypáliť panvice a príslušenstvo zo série Karbon Steel:
1. Naolejujte wok a pomocou papierovej utierky rozotrite olej po celom povrchu. Používajte oleje s vysokou tepelnou odolnosťou (cca 204°-246°C). Používajte oleje ako napríklad repkový, slnečnicový, rýžový alebo sójový. Napoužívajte oleje ako avokádo, kokos alebo olivový olej.
2. Wok dáme do grilu na 205°C a necháme ho vypekať približne jednu hodinu. Pred vybratím z grilu nechajte úplne vychladnúť.
3. Po vychladnutí papierovou utierkou utrite dosucha.
Tip: Wok by nemal byť lepkavý na dotyk. Ak lepkavý je, tak ho znova zahrejte a nechajte prejsť vypaľovaním "seasoningom".
Riad Karbon Steel nadobudne rôzne vzory po čase používania. Zmena farby a vzhľadu je uplne normálna. Čím tmavší Váš riad je, tým lepšie sú jeho nepriľnavé vlastnosti.