Olivový olej Timbro Istriano 0,25 l
Kód: ST60Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Vysokokvalitný olivový olej z oblasti Carigador (Verteneglio) a Zambratija (Salvore) v Chorvátsku v hlinitých pôdach bohatých na vápenec, pôdu obohacujúce o dôležité chemické a organoleptické vlastnosti. Olivy sú ručne zbierané s pomocou hrebeňov a sietí a spracovávajú sa v dvojfázovom mlyne do 6 hodín od zberu. Lisovanie olív prebieha v ten istý deň, ako sa zberajú, vo vlastnom podniku.
Použitie v kuchyni:
- čistý, alebo so štipkou miestnej soli Fleur de Sel
- predjedlá z morských plodov, údené alebo marinované ryby
- krémové zeleninové polievky
- studené cestovinové taniere s čerstvou zeleninou
- artičoky, hubové, alebo zeleninové rizotá
- grilované mäso a zelenina
- konečná úprava, dochucovanie jedál
Skladovanie: Uskladňujte v izbovej teplote na suchom a tmavom mieste, nie v blízkosti svetelných a tepelných zdrojov.
Dodatočné parametre
Kategória: | Olivové oleje |
---|---|
Hmotnosť: | 0.5 kg |
Chemické vlastnosti:: | |
kyslosť: | 0.19 % |
peroxidy: | 6.34 meq O2/kg |
polyfenoly celkom: | 319.92 ppm |
tokoferoly: | 173.27 ppm |
kyselina olejová: | 75.17 % |
Nutričné hodnoty na 100 ml:: | |
energia hodnota kJ/kca: | 3404/828 |
tuky z toho:: | |
nasýtené mastné kyseliny: | 16 g |
mononenasýtené mastné kyseliny: | 69 g |
polynenasýtené mastné kyseliny: | 7 g |
sacharidy: | 0 g |
z toho cukry, bielkoviny, soli: | 0 g |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Istria situovaná v Stredomorí je jednou z najsevernejších oblastí, kde sa venujú pestovaniu olív. Extrémna, ale privilegovaná geografická poloha umožňuje pri výrobe oleja počas fázy hromadenia oleja v olivovom oleji vysoký obsah kyseliny olejovej, až 75%, čo je výrazne vyššie percento, ako sa dosahuje v iných stredomorských krajinách. Preto patria chorvátske oleje k najlepším na svete.