Olivový olej Timbro Istriano 0,25 l

Kód: ST60
TIP na darček
Značka: Orna
14,90 € / ks 12,42 € bez DPH
Skladom
Môžeme doručiť do:
25.11.2024
Možnosti doručenia

Získaný z olív odrody Frantoio. Vyznačuje sa veľkoleposťou a konzistenciou vône aj chuti. Je vhodný ako surové korenie, ako finálny doplnok hotových jedál, ale aj na prípravu zložitejších kulinárskych pochúťok.

Detailné informácie

Podrobný popis

Vysokokvalitný olivový olej z oblasti Carigador (Verteneglio) a Zambratija (Salvore) v Chorvátsku v hlinitých pôdach bohatých na vápenec, pôdu obohacujúce o dôležité chemické a organoleptické vlastnosti. Olivy sú ručne zbierané s pomocou hrebeňov a sietí a spracovávajú sa v dvojfázovom mlyne do 6 hodín od zberu. Lisovanie olív prebieha  v ten istý deň, ako sa zberajú, vo vlastnom podniku. 


Použitie v kuchyni:

  • čistý, alebo so štipkou miestnej soli Fleur de Sel
  • predjedlá z morských plodov, údené alebo marinované ryby
  • krémové zeleninové polievky
  • studené cestovinové taniere s čerstvou zeleninou
  • artičoky, hubové, alebo zeleninové rizotá
  • grilované mäso a zelenina
  • konečná úprava, dochucovanie jedál

Skladovanie: Uskladňujte v izbovej teplote na suchom a tmavom mieste, nie v blízkosti svetelných a tepelných zdrojov.

Dodatočné parametre

Kategória: Olivové oleje
Hmotnosť: 0.5 kg
Chemické vlastnosti::
kyslosť: 0.19 %
peroxidy: 6.34 meq O2/kg
polyfenoly celkom: 319.92 ppm
tokoferoly: 173.27 ppm
kyselina olejová: 75.17 %
Nutričné hodnoty na 100 ml::
energia hodnota kJ/kca: 3404/828
tuky z toho::
nasýtené mastné kyseliny: 16 g
mononenasýtené mastné kyseliny: 69 g
polynenasýtené mastné kyseliny: 7 g
sacharidy: 0 g
z toho cukry, bielkoviny, soli: 0 g

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:
Jedinečná stredomorská klíma ideálne zladená s vášňou pestovateľa.
 

Istria situovaná v Stredomorí je jednou z najsevernejších oblastí, kde sa venujú pestovaniu olív. Extrémna, ale privilegovaná geografická poloha umožňuje pri výrobe oleja počas fázy hromadenia oleja v olivovom oleji vysoký obsah kyseliny olejovej, až 75%, čo je výrazne vyššie percento, ako sa dosahuje v iných stredomorských krajinách. Preto patria chorvátske oleje k najlepším na svete.