Kuchársky BBQ nôž z úhlíkovej ocele je praktický darček pre muža, ktorým sa môže pýšiť na grilovačkách a oslavách. Ručnú výrobu noža od vyrezania až po rukoväť ocenia všetci zberatelia kvalitných nožov, ktorým tento kúsok určite nesmie chýbať v zbierke.
Kuchársky BBQ nôž z uhlíkovej ocele 37 cm VEPI
Kód: 12-37Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Dĺžka noža: | 37 cm | ||
Dĺžka čepele: | 21,5 cm | ||
Dĺžka rukoväte: | 15,5 cm | ||
Výška čepele: | 6,5 cm |
Postup výroby
Postup práce je vyrezanie tvaru noža a následné kutie vo vyhni pri teplote 2500 stupňov °C. Po dostatočnom nahriati materiálu sa nôž kuje na špeciálnych kovátkach, ktoré zanechajú neopakovateľný vzor na noži. Po kovaní je nutné kalenie, ktoré si robím sám vo vyhni. Kutie v ohni je dôležité, aby sa materiál obohatil o uhlík. Aby dizajn nožov bol jedinečný, nože je potreba ešte načierniť. Brúsenie na pásovej brúske zabezpečí reznú hranu ostrou. Finálny výbrus sa dokončuje na nízkootáčkovej kameninovej brúske.
Rukoväte tvoria podstatnú časť perfektného noža. Vyrobené sú z keramickej hliny ručne a glazované jedinečnou metódou, pri ktorej vznikne krásna krvavo červená až bordová farba. Záštita noža je v prevedení medenej alebo nerezovej.
Dodatočné parametre
Kategória: | Kuchárske nože |
---|---|
Hmotnosť: | 2 kg |
Model: | Čepeľ 21,5 cm |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Exkluzívne a profesionálne nože VEPI
V ponuke sú všetky druhy nožov pre akúkoľvek potrebu krájania. Sortiment zahŕňa čistiace nože, nože na zeleninu, nôž na špikovanie, na porciovanie mäsa, univerzálne kuchárske profesionálne nože ale aj špeciálne nože na steaky, nože na vykosťovanie, nože na filetovanie, nôž na lososa, plátkovací nôž, nože na sekanie byliniek a zeleniny ale aj sekáčik na mäso a kosti.
Ako vznikajú ručne kované nože VEPI?
Postup práce je vyrezanie tvaru noža a následné kutie vo vyhni pri teplote 2500 stupňov °C. Po dostatočnom nahriati materiálu sa nôž kuje na špeciálnych kovátkach, ktoré zanechajú neopakovateľný vzor na noži. Po kovaní je nutné kalenie, ktoré si robím sám vo vyhni. Kutie v ohni je dôležité, aby sa materiál obohatil o uhlík. Aby dizajn nožov bol jedinečný, nože je potreba ešte načierniť. Brúsenie nožo na pásovej brúske zabezpečí reznú hranu ostrou. Finálny výbrus sa dokončuje na nízkootáčkovej kameninovej brúske, vďaka ktorej je nôž ostrý ako britva.
Rukoväte tvoria podstatnú časť perfektného noža. Vyrobené sú z keramickej hliny ručne a glazované jedinečnou metódou, pri ktorej vznikne krásna krvavo červená až bordová farba.