Podrobný popis
Pomocou tohto nadstvavca premeníte svoj gril okamžite na plnohodnotnú grilovaciu platňu. Jednoducho tak pripravíte chutné raňajky, opečiete mäso, alebo orestujete zeleninu. Karbónová oceľ je ľahšia ako železo a rýchlo sa zohreje. Udržuje tiež teplotu, takže vám vždy zabezpečí stálu teplotu.
Všetko, čo potrebujete vedieť o nových výrobkoch karbon steel sme pre vás zhrnuli v našom článku o príslušenstve z uhlíkovej ocele.
Výhody a vlastnosti grilovacej platne Karbon Steel:
- vyrobená z vysoko kvalitnej uhlíkovej ocele (tá je rovnako všestranná ako nehrdzavejúca oceľ a vodivá ako liatina)
- ideálna na prípravu raňajok, opekanie, restovanie, alebo prípravu hamburgerov
- nepriľnavý povrch
- rýchlo sa zohreje a udržuje stálu teplotu
- obsahuje odtok pre tuk, čo vám zabezpečí rýchle a jednoduché čistenie
- rukoväte z nehrdzavejúcej ocele vám uľahčia manipuláciu
Veľkosti pre 2 rozmery grilov
Grilovací rošt si môžete vybrať v dvoch veľkostiach podľa toho, aký veľký gril vlastníte.
1. Veľkosť Classic Joe je kompatibilná:
- so všetkými grilmi zo série Kamado Joe Classic,
- Konnected Joe,
- Big Green Egg Large
- všetky ďalšie okrúhle grily veľkosti 18"
2. Veľkosť Big Joe je kompatibilná:
- so všetkými grilmi zo série Kamado Joe Big Joe,
- Big Green Egg XL
- všetky ďalšie okrúhle grily veľkosti 24"
Starostlivosť o grilovaciu platňu Karbon Steel:
1. Po úplnom vychladení platne utrite všetok prebytočný olej kuchynskou papierovou utierkou alebo handričkou.
- Na čistenie panvice nikdy nepoužívajte abrazívne čistiace nástroje
- Ak je to potrebné, použite plastovú špachtlu na odstránenie prilepených potravín. Môžete použiť aj soľ a olej ako peeling.
2. Platňu umyte teplou vodou a mäkkou špongiou.
3. Dôkladne osušte absorpčnou papierovou utierkou alebo kuchynskou handričkou. Ak si všimnete jemnú nečistotu na handričke, je to normálne. Sú to zvyšky z oleja po vypaľovaní, jedlu to neškodí a je to prirodzená vlastnosť produktu.
4. Pred uskladnením naneste na platňu veľmi tenkú vrstvu oleja alebo vosku na určeného na konzerváciu kovového riadu. Skladujte na chladnom a suchom mieste. Tenká vrstva oleja ochráni platňu a pripraví ju na ďalšie varenie.
5. Raz za čas bude potrebné platňu vypáliť. Postup pre vypálenie nižšie.
6. Ak v grile pripravujete kyslé potraviny (rajčiny, zázvor, citrusy, kyslú kapustu, víno, ovocie, ...), tak tieto potraviny na platni nenechávajte dlhšie, ako je potrebné a po dokončení prípravy platňu umyte teplou vodou a naolejujte. Kyslé organické látky narúšajú povrch nielen synteticky upravených panvíc ale aj prírodného seasoningu.
Ako vypáliť panvice a príslušenstvo zo série Karbon Steel:
1. Naolejujte platňu a pomocou papierovej utierky rozotrite olej po celom povrchu. Používajte oleje s vysokou tepelnou odolnosťou (cca 204°-246°C). Používajte oleje ako napríklad repkový, slnečnicový, rýžový alebo sójový. Napoužívajte oleje ako avokádo, kokos alebo olivový olej.
2. Platňu dáme do grilu na približne 205°C a necháme ich vypekať približne jednu hodinu. Pred vybratím z grilu nechajte úplne vychladnúť.
3. Po vychladnutí papierovou utierkou utrite platňu dosucha.
Tip: Platňa by nemala byť lepkavá na dotyk. Ak lepkavá je, tak ich znova zahrejte a nechajte prejsť vypaľovaním "seasoningom".
Riad Karbon Steel nadobudne rôzne vzory po čase používania. Zmena farby a vzhľadu je uplne normálna. Čím tmavší Váš riad je, tým lepšie sú jeho nepriľnavé vlastnosti.