Grilovacia platňa Karbon Steel Kamado Joe

Kód: KJ15094522 KJ15094622 Zvoľte variant
209 € / ks 289 € / ks od 209 € / ks 174,17 € bez DPH 240,83 € bez DPH od 174,17 € bez DPH
Skladom Skladom Zvoľte variant
Variant
Môžeme doručiť do:
26.11.2024 26.11.2024 Zvoľte variant
Možnosti doručenia

Pomocou tohto nadstvavca premeníte svoj gril okamžite na plnohodnotnú grilovaciu platňu. Jednoducho tak pripravíte chutné raňajky, opečiete mäso, alebo orestujete zeleninu. Karbónová oceľ je ľahšia ako železo, rýchlo sa zohreje a vďaka tomu, že udržuje teplo, vám vždy zabezpečí stálu teplotu.

Detailné informácie

Podrobný popis

Pomocou tohto nadstvavca premeníte svoj gril okamžite na plnohodnotnú grilovaciu platňu. Jednoducho tak pripravíte chutné raňajky, opečiete mäso, alebo orestujete zeleninu. Karbónová oceľ je ľahšia ako železo a rýchlo sa zohreje. Udržuje tiež teplotu, takže vám vždy zabezpečí stálu teplotu.

Všetko, čo potrebujete vedieť o nových výrobkoch karbon steel sme pre vás zhrnuli v našom článku o príslušenstve z uhlíkovej ocele.

Výhody a vlastnosti grilovacej platne Karbon Steel:

  • vyrobená z vysoko kvalitnej uhlíkovej ocele (tá je rovnako všestranná ako nehrdzavejúca oceľ a vodivá ako liatina)
  • ideálna na prípravu raňajok, opekanie, restovanie, alebo prípravu hamburgerov
  • nepriľnavý povrch
  • rýchlo sa zohreje a udržuje stálu teplotu
  • obsahuje odtok pre tuk, čo vám zabezpečí rýchle a jednoduché čistenie
  • rukoväte z nehrdzavejúcej ocele vám uľahčia manipuláciu

Veľkosti pre 2 rozmery grilov

Grilovací rošt si môžete vybrať v dvoch veľkostiach podľa toho, aký veľký gril vlastníte.

1. Veľkosť Classic Joe je kompatibilná:

  • so všetkými grilmi zo série Kamado Joe Classic,
  • Konnected Joe,
  • Big Green Egg Large
  • všetky ďalšie okrúhle grily veľkosti 18"

2. Veľkosť Big Joe je kompatibilná: 

  • so všetkými grilmi zo série Kamado Joe Big Joe,
  • Big Green Egg XL
  • všetky ďalšie okrúhle grily veľkosti 24"

grilovacia-platňa-Kamado-Joe-príprava-jedla-2grilovacia-platňa-Kamado-Joe-rukovať


Starostlivosť o grilovaciu platňu Karbon Steel: 

1. Po úplnom vychladení platne utrite všetok prebytočný olej kuchynskou papierovou utierkou alebo handričkou.

  • Na čistenie panvice nikdy nepoužívajte abrazívne čistiace nástroje
  • Ak je to potrebné, použite plastovú špachtlu na odstránenie prilepených potravín. Môžete použiť aj soľ a olej ako peeling.

2. Platňu umyte teplou vodou a mäkkou špongiou.

3. Dôkladne osušte absorpčnou papierovou utierkou alebo kuchynskou handričkou. Ak si všimnete jemnú nečistotu na handričke, je to normálne. Sú to zvyšky z oleja po vypaľovaní, jedlu to neškodí a je to prirodzená vlastnosť produktu. 

4. Pred uskladnením naneste na platňu veľmi tenkú vrstvu oleja alebo vosku na určeného na konzerváciu kovového riadu. Skladujte na chladnom a suchom mieste. Tenká vrstva oleja ochráni platňu a pripraví ju na ďalšie varenie.

5. Raz za čas bude potrebné platňu vypáliť. Postup pre vypálenie nižšie.

6. Ak v grile pripravujete kyslé potraviny (rajčiny, zázvor, citrusy, kyslú kapustu, víno, ovocie, ...), tak tieto potraviny na platni nenechávajte dlhšie, ako je potrebné a po dokončení prípravy platňu umyte teplou vodou a naolejujte. Kyslé organické látky narúšajú povrch nielen synteticky upravených panvíc ale aj prírodného seasoningu. 


Ako vypáliť panvice a príslušenstvo zo série Karbon Steel:

1. Naolejujte platňu a pomocou papierovej utierky rozotrite olej po celom povrchu. Používajte oleje s vysokou tepelnou odolnosťou (cca 204°-246°C). Používajte oleje ako napríklad repkový, slnečnicový, rýžový alebo sójový. Napoužívajte oleje ako avokádo, kokos alebo olivový olej. 

2. Platňu dáme do grilu na približne 205°C  a necháme ich vypekať približne jednu hodinu. Pred vybratím z grilu nechajte úplne vychladnúť. 

3. Po vychladnutí papierovou utierkou utrite platňu dosucha.

Tip: Platňa by nemala byť lepkavá na dotyk. Ak lepkavá je, tak ich znova zahrejte a nechajte prejsť vypaľovaním "seasoningom". 

Riad Karbon Steel nadobudne rôzne vzory po čase používania. Zmena farby a vzhľadu je uplne normálna. Čím tmavší Váš riad je, tým lepšie sú jeho nepriľnavé vlastnosti. 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

kamado_joe_a4b02515c0221759

Inovatívne a dokonalé keramické grily na drevené uhlie pre gurmánov ale aj profesionálov

Príbeh americkej spoločnosti Kamado Joe začal ako víkendové hobby dvoch priateľov, ktorí túžili vytvoriť jedinečný produkt a zdielať tak vášeň z grilovania. Keramický gril Kamado Joe nie je len obyčajný gril, je to gril, pec aj udiareň v jednom.

Kamado Joe nie je iba rad výrobkov ale výsledok toho keď dvaja chlapci, ktorí radi grilujú, vážne uvažujú o vytvorení najlepšieho keramického grilu na svete. 
Kvalita. Inteligentnejšie funkcie. Inovatívnejšie príslušenstvo a dlhoročné priateľstvo. 

Najväčšou výhodou keramického grilu je schopnosť izolácie tepla a tepelného obehu kvôli tvaru vyžaduje oveľa menej celkového tepla.
Nahriaty a pripravený za 15 minút až na 400°C - čo nie je možné pri žiadnom inom grile.
Kamado Joe je dokonalý gril. Jeho keramická konštrukcia a jedinečný okrúhly tvar, spolu s využívaním drevného uhlia znamená, že mäso pripravované v ňom si ponechá šťavnatosť a jemnosť a pochytí pri tom jemnú chuť po grilovaní ako na pravom dreve.