FLANK steak hovädzí mrazený Namíbia
Kód: 9801M41Podrobný popis
Flank alebo pupok je dlhý a plochý chudý plátok mäsa zo spodných brušných svalov. Stretnúť sa s ním môžete aj pod francúzskym názvom bavette de flanchet. Výborne sa hodí na grilovanie, využiť ho možno aj na mnoho ďalších úprav. Flank steak sa obvykle pripravuje vcelku a potom sa krája na tenké plátky kolmo na svalové vlákna. S obľubou sa pripravuje na grile – optimálny stupeň prepečenia je medium a pred podávaním je potrebné nechať mäso aspoň 10 minút odpočinúť na teplom mieste (napr. na okraji grilu). Okrem steakovej úpravy možno pupok využiť aj na pečenie alebo dusenie.
Balenie: cca 1 kg (cena je uvedená za 1 kg)
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.